İLİŞKİLER HAKKINDA BİR VAKA: ( 2. Bölüm: Stalklamak )

Standard

4. Seanstan yaklaşık 2 yıl sonra mayıs ayında Covid 19 salgını devam ederken Beste Hn’dan email aldım. Haziran 2020’de normalleşme süreci içinde yüz yüze seanslara başlarsam tekrar çalışmak istediğini bildirdi:

Konu: “Bir süredir odağımı toplamakta zorlanıyorum. Sürekli aklımda olan kendisine karşı duygularım olan biri var. Kendisi ile iletişim halinde değiliz fakat aklımdan çıkarmakta ve günlük işlerime odaklanmakta zorlanıyorum. Bu kişi ile kendi içimde kurduğum bağın üzerine çalışmak istiyorum aslında. “

Kendisi ile 5. seans için ağustos 2020’de bir araya gelebildik.
Yaptığımız ön-görüşmede:

-ilk işinden 2019 başında ayrıldığını-işten ayrılma sebebinin orada çalışırken hoşlandığı biri ile ilgili olduğu, bu kişi ile karşılıklı birbirlerinden hoşlandıklarını ve flörtleştiklerini sanırken bir gün bu adamın çalıştıkları işyerinde neredeyse takılmadığı kadın kalmadığını ve aynı zamanda uzun süreli devam eden bir ilişkisinin de olduğunu öğrendiğini

-bunları öğrendikten kısa süre sonra istifa ettiğini ve başka bir işe girdiğini

-aradan geçen 1,5 yıla rağmen hala bu adamı düşünüp adamı, takıldığı kadınlar dahil olmak üzere stalkladığını ( sosyal medyada sürekli ve gizlice takip etmek anlamında kullanılan kelime ) ve artık bu durumdan rahatsızlık duyduğunu öğrendim.

Beste Hn bu sebeple 6-7 ay önce bir psikiyatriste gittiğini ve kendisine depresyon teşhisi ile birlikte adını burada yazmayacağım 2 psikosomatik ilaç verildiğini ekledi. Bu ilaçları hala kullandığını ve 1 ay sonra kontrole gideceğini, her gittiğinde anksiyete testi yapıldığı için anksiyete seviyesinin düşüşe geçmesine rağmen stalklama isteğinin hala ilk günkü oranda devam ettiğini belirtti.
Bu arada Beste hn’ın babasıyla ilgili geçmişten bildiğim bir konu açıldı ve bazı sorularımın cevabını bilmediği için araştırmasını rica ettim.

Bazı eklentiler kişilerde takıntılı düşünceleri artırabildiği için seansı kısa eklenti temizliği ile başlattım. Bu esnada Beste Hn 4 ve üzerinde eklenti algıladığından seansa eklenti temizliği ile başladık.


1.EKLENTİ : 2 Yıldır kendisinde bulunan, stalkladığı kişiye ( burada adına Yalın diyeceğimiz kişi ) öfke ile çektiği 2 adet gezinen enerji idi.
Etkileri: Sırt ağrısı, bel ağrısı ile öfke ve bedende gerginlik yaratmışlardı. Kendisini korkak hissederek hedeflerinden uzaklaşmasına, başarısızlık korkusuna sebep olmuşlardı. Ayrıca özellikle bacak ve boyun bölgesinde kaşıntılara yol açmışlardı. Algılarında bozukluğa ve takıntılı düşüncelere sebep olmuşlardı. Tembellik, işte yapması gerekenleri erteleme gibi etkileri olmuştu. Daha alıngan ve depresif hissettiği için hayatında ilk defa psikiyatriste giderek ilaç kullanmasına yol açmışlardı.

Gözlerinde ışığa hassasiyet gelişmesine, ışıktan rahatsız olmasına, sigarayı artırmasına ve sürekli Yalın’ı düşünerek stalklamasına hatta bazen Yalın’ın da aslında kendisinden hoşlandığını düşünmesine sebep olmuşlardı. Sol kolunda ağrılar ve güçsüzlük de oluşmuştu.
Bu bölümde Yalın’a olan öfkesi üzerinden giderek, adına “ Bir İlişkiyi Tamamlamak ” dediğim çalışmayı uyguladık.
Burada kendime aldığım özel notlarda Beste Hn’ın kendini ifade etmekte zorlandığını ve eskiden tanıdığım haline göre algılarının biraz bozulduğunu ve hala eklentilerinin olabileceğini eklemişim.


2.EKLENTİ:
1,5 Yıl önce Yalın’la bağlantılı biri tarafından kendisine gönderilmiş olan bir eklenti türüydü.
Etkileri: Tembellik ve korku yaratmışlar; öfkesini daha da artırmışlardı. Kendisini ifade etme sorununa, ensede ve başında ağrılara yol açmışlardı. Kabızlık sebebiyle hemoroid başlangıcı atlattığını da ekledi.
Bu eklentiyi çekme sebepleri arasında Yalın’a ve kendine duyduğu öfke vardı. Bu sebeple biraz devam niteliğinde bir çalışma oldu.


KENDİME ALDIĞIM ÖZEL NOTLAR:
-Beste Hn’ı uzun süredir tanıyorum. ( Ailesinden başka kişilerle de çalıştığım için ebeveynlerine kadar bilgim var. ) Hiçbir seansta bu kadar zor bilgi aldığımı hatırlamıyorum. Algılarındaki bozulma dikkatimi çekti.

-Seans arasında babasıyla ilgili aramızda kısa bir konuşma geçmişti. Babasının gençliğinde yurtdışında olduğu o döneme dair yaş aralığı, orda önemli birşey yaşayıp yaşamadığı vb her türlü önemli detayın önemli olabileceğini belirttim.

-Bu seansın etkisini takip ederek eğer Beste Hn’dan gelecek bilgiyi önemli görürsem, bu konuya etki edip etmediğini görmek için Bağlar Çalışması yapılabilir. Takip ederek karar ver.


2.GÜN SONRA:
Eylül hanım,
Terapi sırasında vücudumda olusan kaşıntılar geçti. Eski işyerinde tanıştığım adama olan öfkem oldukça zayıfladı. Kendimi iyi hissediyorum. 2 gündür de hiç İnstagram hesabına girmedim.
Durum bu şekilde


43 GÜN SONRA:
Eylül hanım merhaba,
Birebir yaptığımız eklenti temizliği seansından sonra bahsettiğim adamı stalklamayı cok büyük oranda bıraktım. Hatta bazen aklıma gelse de yüzünü görmek istemediğim hissine kapılıp instagram hesabına girmiyorum. Hayatım oldukça huzurlu ve sakin gidiyor. Sabahları pozitif uyanıyorum ve geceleri de huzurlu bir şekilde uykuya dalıyorum. 
Bağlar çalışmamızı da heycan bekliyorum.
Sevgiler
,”

NOT: Bu seanstan yaklaşık 2 ay sonra Beste Hn’la Bağlar Çalışması’nda bir araya geldik. Buradaki çalışmayı ve yorumlarımı içeren notlar bölümünü bir sonraki bölümde yazacağım.

( Devam edecek……)

Sevgilerimle,

Eylül Erdoğan

Yorum bırakın