KORKUDAN YALNIZ YATAMAMA HAKKINDA BİR VAKA ( 1.Bölüm )

Standard

İsmine Tülin diyeceğim danışanım 70 yaşında, evli, emekli bir kadındı. Kendisinden danışanım olan kızı sayesinde haberdar oldum. Normalde çalışma yapmadığım bir yaş aralığı olması ve ayrıca danışanın akciğer ca olması sebebiyle tıbbi konularda çalışma yapmadığım için neden gelmek istediğini biraz sorguladım. Yaşı sebebiyle trans geçiş zorluğu olabileceği konusunda önden uyarımı yaparak kendisini gece yalnız uyuyamama konusuna bakmak için kabul ettim.

Haziran 2021’de yaptığımız ön-görüşmede doldurduğu formda çalışmaya geliş sebebiniz kısmına “ Gece yalnız yatamama ve korkma, korkuyla sıçrayarak uyanma; gece eşim başka odadayken meditasyon yaparken çaat diye ses duyunca korkma ” yazmıştı.

Tüm hayatıyla ilgili soru-cevaplardan oluşan ön-görüşmemizde :

-kendisine ocak 2021’de akciğer ca teşhisi konduğunu ve ilk teşhiste 9 cm’lik bir tümör tespit edildiğini

-kemoterapiye ek olarak Türkiye’de 1 yıldır uygulanan immune therapy tedavisi aldığını

-50 yaşındayken ilk kalp krizini geçirdiğini ve o sırada doktor olan eşi tarafından da teyit edilmiş şekilde diğer tarafa gidip geri geldiğini, o esnada ölmüş babasının elini tutup beraber yeşilliklerin içinde yürüdüklerini , bunun çok güzel bir duygu olduğunu ve bu sebeple ölümden korkmadığını

-geçmişinde kaygı bozukluğu teşhisi ile tedavi gördüğünü

-hipotroid nedeniyle ilaç kullandığını

-kızı bebekken çalışmak zorunda olduğundan dolayı bebeği yalnız bıraktığı için çok vicdan azabı çektiğini ( kızı danışanım olduğu için konuyu biliyorum : Ebeveynler sağlık çalışanları ve tayin oldukları yerde bebeğe bakacak bir tanıdıkları yokmuş. O dönemlerde doğum izni çok kısaymış ve anne işe dönmek durumunda kalmış. Annenin işine gittiği saatlerde bir süre için baba muayenehanenin üst katındaki bebeği ağlarsa duyabilecek şekilde telefon ahizesini açık bırakarak durumu idare etmiş. )

-yaşadığı bazı olaylar sebebiyle eklentiden şüphe ettiğini öğrendim.

Ön görüşme sonunda kendime aldığım özel notlarda:

1-Yaşı sebebiyle online seans tercih etmediği için gerekli önlemleri alarak yüz yüze seans yapacağız.

2-İlk etapta eklenti araştırılmalı. ( anlattığı detaylar nedeniyle )

3-Bir sonraki aşamada Bağlar Çalışması ile devam edilerek hastalığın varsa aile sistemiyle bağlantılı sebebi araştırılabilir.

Ön-görüşmemizden sonra tedavisinde yeni kürünü alıp sonra şehirdışındaki yazlığına gittiği için hemen seans planlamadık. İlk dönüşünde tarih olarak denk gelen Bağlar Çalışması’na katıldı.

BAĞLAR ÇALIŞMASI: Temmuz 2021’de katıldığı bu grup çalışmasında hastalığın aile sisteminden gelen bir etkisi olup olmadığını araştırdık. Köken ailede çok küçük bebekken ölen ve sistemde unutulmuş abisini içeren bir çalışma yaptık.

Ön-görüşmemizden yaklaşık 2 ay sonra ilk seans için bir araya geldik. Eklenti taramasında 50’nin üzerinde eklenti algıladığı için hemen seansa başladık.

1.EKLENTİ: 10 Yıldır kendisinde bulunan ve başkası tarafından gönderilen bir eklenti grubuydu. Bunun kendisine reiki seansı adı altında* gönderildiğini algıladı.

Etkileri: Gece yatarken korkularının artmasına; baş ağrılarının başlamasına ve her gün ilaç almak zorunda kalmasına; omuzlar, dizlerde gezinen ağrılara , yürürken çabuk yorulmasına, çabuk sinirlenmesine; yorgunluğa ve ağırlığa yol açmışlardı.

40 civarı eklenti gönderdik. Bilgi almakta zorlandığım bir seans olduğu için küçüklüğünden bu yana devam eden karanlık korkusuyla ilgili biraz daha detay alarak seansı noktaladık. Çocukluğunda eğlence olarak ruh çağırma modası varmış. Kadınlar ve çocuklar bir evde toplanıp ruh çağırırlarken o sessizlik anında işten gelen babası kapıyı tıklatınca bayağı korkmuş. Tuvalete giderken yalnız gidemez ve kapı önünde mutlaka birisini bekletirmiş. Dolayısıyla küçüklüğünden beri bu korkulara sahipmiş.

Bilgi almakta zorlandığımız bir seans olduğu için kendisine Bağlar Çalışması ile devam etmeyi önerdim. Ayrıca kendime aldığım özel notlarda, çok eklentisinin olduğunu ve takip ederek tekrar bakmak gerekebileceğini yazmışım.

YAKLAŞIK 2 AY SONRA:

” İyi akşamlar Eylül hanım bende bayağı güzel gelişmeler oldu. Erken yatarsam ışık yakmadan uyuyabiliyorum, sağlık durumum çok şükür iyi sayılır. Yarın tedavim var. Bugün doktora gittim gayet iyisin moralin de iyi, sen böyle olursan çok iyi dedi. Bağlar Çalışmasına en kısa zamanda katılmak istiyorum. Sevgiler “

NOT: Diğer geri-bildirimler ve notlar vakanın ikinci bölümünde yer alacaktır.

( Devam edecek… )

Sevgilerimle,

Eylül Erdoğan

Yorum bırakın