BİR BONUS FAYDA HİKAYESİ: ” KİVİ ALERJİSİ ” ( 2. Bölüm )

Standard

Bir önceki bölümde bahsettiğim seanstan yaklaşık 2,5 ay sonra Şermin Hn ile daha önce yarım kalan ana karnı ve 0-6 yaş dönemi için tekrar bir araya geldik.

SEANS:

Ana karnı ve 0-6 yaş dönemini dönüştürmeye çalıştığımız bir seans yaptık. Bu esnada daha önceden keşfettiğimiz sahnelere ek olarak Şermin hn, 2 yaşındayken annesi mutfakta olduğu bir sırada yüzünün üstünden minik bir farenin geçip gittiğini algıladı.

3.GÜN:

Günaydın Eylül Hanım,
İlk defa bi çalışmadan dağılmamış bir şekilde çıkmışım ilk farkında olduğum şey buydu ve çok enteresandır ilk defa banyo yapma zorunluluğu hissetmedim kendimde. Banyo yapmadım. Biraz yemeğe saldırdım, abur cubur yedim.

İlk gecem yoğun uyuyarak geçti. 11 saat uyumuşumdur. Gece, wc ye 1 kere gittim.
Cumartesi günü, kendimi daha rahat, dingin ve enerjik hissettim. Hem evi temizledim, hem spor yapıp hem de yemek yaptım. Bunların hepsini yapmam normalde ben. Günüm sakin ve rahat geçti genel olarak. Arkadaşım da “Enerjin değişmiş, canlanmışsın resmen” dedi. Ben de gerçekten öyle hissetim. 
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.Sevgiler
,”

Kendisine verdiğim yanıtın içinde banyo yapma konusuyla ilgili detay sordum. ( Önceden nasıl olduğu, eve girer girmez her zaman banyo yapıp yapmadığı vb )

Verdiği yanıt:

Merhaba Eylül Hanım,
Evet, eğer bi seans almışsam (örn: aile dizimi, reiki, bireysel vb) eve geldiğim gibi banyoya atardım kendimi. Hemen arınayım, temizleneyim derdim. Bu sefer oyle olmadı. Eve girdim, üstümü değiştirip yemek yedim
.  ……………. ………..”

Ara dönemde Şermin hn’ın iş ve sağlığıyla ilgili birkaç gelişme içeren email daha aldım. Kimliğini gizlemek amaçlı burada sansür uygulamayı karşılıklı olarak uygun gördük.

1 AY SONRA:

Eylül Hanım merhaba,
Biraz önce kivi yedim ve alerjim %80-90 civarında azalmış. Daha önceden kaşınma hissi çok fazla olurdu fakat bugünkü denememde oldukça azaldığını gözlemledim. %100 kaybolma olur mu bilmiyorum fakat gözlemleyeceğim.
Bu arada gece wc için kalkmalarım* bitti gibi. 
Çalıştığım şirkette…. …………….( sansür uygulanmıştır ………..
.”

NOTLAR:

1- gece wc için kalkmalarım*: Geceleri sık sık wc’ye kalkma konusunun ana karnı ve 0-6 yaş seansından sonra geçmesi konunun yüksek ihtimalle annesinin travması ile bağlantılı olduğunu hissettirdi. Bir önceki bölümde bahsettiğim üzere annesi çok küçük yaşta kendinden çok büyük biri ile evlendirilmişti. Yaşı çok küçük olduğu için ancak birkaç sene sonra Şermin Hn’a hamile kaldığında resmi nikah kıyılabilmişti. Bu süreci çocuk bedenine tecavüz gibi hisseden annesinin travmasına karşılık Şermin hn’ın bedeni biyolojik olarak böyle bir şey geliştirmiş olabilir. Psiko-biyolojik bir bilgi olarak, insanlar da alan sorunu/çatışması yaşadıklarında tıpkı hayvanların çişle alanlarını belirlemeye çalışmaları gibi bu şekilde bir biyolojik çözüm oluşturabilirler. Bedenini/ özel alanını koruyamayan annesi gibi çocuk da geceleri sık idrara çıkmayı bu konuya içgüdüsel bir çözüm olarak bulmuş olabilir özellikle de proje amaç dönemini ve sansürlediğimiz kısımları dahil ederek düşündüğümde oldukça anlam kazanıyor . Bu konuya farklı açıdan verilebilecek en iyi örnek ülkemizde yaygın rastlanan balayı sistitidir. Balayı sistitinin temelinde yatan bilinçdışındaki çatışma da çoğunlukla alan çatışmasıdır.

2- Oldukça hassas bir konu olduğu için, Şermin Hn’ın bilinçdışındaki çağrışımın ne olduğu, neden bedenen tepki verdiği gibi konuların detaylarına-sebeplerine burada yer vermedik. Ancak, her kivi alerjisi olan kişi için aynı durumun söz konusu olmayabileceğini ve bu konuda genel-geçer kural geliştirilmemesi gerektiğini burada özellikle eklemek isterim. Bazı alerjiler kişinin bire-bir kendisinin yaşadığı bir durum iken bazı alerjiler ise tamamen aile sisteminden gelen bir öyküye dayanabilir. O yüzden her durum ve sebep kişiye özeldir. Bu sebeple motamot kurallar geliştirip herkese aynı şeyi uygulamak bazen, bazı kişilerde çözüm getirmeyebilir…

Sevgilerimle,

Eylül Erdoğan

Yorum bırakın