MİKS BİR VAKA-II ( 3. Bölüm )

Standard

Z1

İkinci seanstan 6,5 ay sonra Zuhal Hn ile 3. seans için bir araya geldiğimizde, kapıyı açtığımda bambaşka biri ile karşılaştım. Görüşmediğimiz bu sürede, Zuhal Hn yaklaşık 30 kilo vermişti ve sürekli gülümsüyordu.

Ön-görüşme için masaya oturduğumuzda aradan geçen bu uzun süredeki gelişmeleri ve geri-bildirimlerini sorarak başladım. Aldığım bilgiler:

1-Alerjik Astım: Bu konuda 2 hafta önce test yaptırdım. Çavdar, çimen, kedi, zeytin ağacı ve diğer ağaçların polenlerine karşı alerjim çıktı.

2-Fibromiyalji: Eklenti seanslarından sonra ağrılarımda azalma oldu ama hala hafif ağrılar var. %25’e indi diyebilirim.

3-Bir ay önce kocamla anlaşmalı olarak boşandık. Boşanmayı ben istedim, o da kabul etti. ( NOT: İlk seansta, 3,5 sene önce görücü usulü evlendiğinden ve evliliğinde çok mutsuz olduğundan bahsetmişti ama bu konuya henüz bakmamıştık. )

4-Tekrarlayan Depresyon: Yine var ama artık bildiğim için kontrol edebiliyorum, pes etmiyorum.

5- Selim Konusu: Eski erkek arkadaşım Selim ile ilişki tamamlama çalışması yapmıştık. boşandığım andan itibaren aklımdan çıktı.* Evliyken sürekli onu düşünürdüm. Seanslardan sonra bu durum azaldı, boşandığım anda ise bitti. Artık onu düşünmüyorum.

6-Öfke: Önceden çok öfkeliydim ve çevreme sürekli bağırırdım. Artık çok nadiren bağırıyorum. %30’lara indi diyebilirim.

7-Enerjide Artış: Eskiden günde 12 saat uyuyordum. Seanslardan sonra uyuma sürem 8 saate indi. İşlerimi yapabiliyorum.

8-Baş Ağrıları: Yok denecek kadar azaldı. Eskiden sürekli 3 ay boyunca hergün baş ağrısı yaşadığım olurdu. Seanstan sonra 6,5 ay oldu ama sadece bir kere mayıs ayında grip olunca başım ağrıdı.

9-Sırt, boyun, ense ağrıları: %60 azaldı ama devam ediyor. Özellikle ense, sağ kürek kemiğim ve sırtta bir noktada ağrı oluyor.

10-Kafa karışıklığım çok azaldı. Unutkanlığım hala var. Bu unutkanlık durumu annemde ve ablamda da olan birşey.

11-Takıntılı düşünceler yani zihnimde sürekli konuşan ses ( ışığı kapattım mı acaba..vb ) tamamen kesildi. Sadece, birşeye üzülürsem veya bozulursam o konuyu kafama takabiliyorum.

12-Saçlarımdaki kaşıntı azaldı, %40’a indi diyebilirim. Burunda tıkanıklık ve kaşıntı devam ediyor. Gözlerimdeki sulanma durumu ise tamamen geçti.

13-Huzursuzluk: Gittiğim herhangi bir yerde yarım saatten fazla duramıyorum, husursuzlanıyorum. Sevdiğim bir yer bile olsa oluyor bu.

14- Annemin teyzesiyle bağlantılı bir eklenti çalışmıştık. Fatma Teyze, eskiden sürekli aklıma gelirdi ve ölümünün üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen ağlardım. Seanstan sonra bir daha aklıma gelmedi. Bende 1 yıldır bulunan benzer bir eklenti modeli daha çalışmıştık. Seanstan sonra o da bir daha aklıma gelmedi. Eskiden o konuya çok ağlıyordum. Yani, herşeye üzülüp ağlamam tamamen geçti.

15-Cihan’la ( tecavüz eden çocukluk arkadaşı ) geçen gün tesadüfen bir yerde karşılaştık. Onu görünce çok korktum ve o anda çenem titredi. Neyse ki o beni görmedi.

16-Eskiden arada bir ürperir, silkinirdim. Üşüme gibi bir ürperme olurdu ve bunu iliklerimde hissederdim. Bu durum da tamamen geçti.

17-Başımdaki uğuldama hissi nadiren de olsa devam ediyor. %70 azaldı diyebilirim.

18-Sağ kol ve dirseğimdeki ağrım tamamen geçti.

19-Ölme isteğim devam ediyor. Özellikle gece 11-12 arası ve ben evde veya odada tekken oluyor. Bir anda öyle bir düşünce geliyor, niye yaşıyorum diye. Yaşamaya değer hiçbirşey yok diye düşünüyorum ama aslında yaşamı seviyorum. Bu düşünce bana ait değil sanki.

******

İlk haftalardaki geri-bildirimlerine bakınca bu kadar sürede, birçok konuda büyük değişiklikler yapabilmesine bayağı şaşırdım. Görüntü olarak değişmiş, 30 kilo vermekle kalmamış, ruhsal açıdan da bazı yüklerinden özgürleşmiş olmanın verdiği hafiflikle tüm olanları sürekli gülümseyerek anlatıyordu ve karşımda otururken sanki cildi ışıl ışıl parlıyordu.

 

seans

 

Yeni Konuları:

1-Kendime yetemiyorum. Mutlaka başka birinin özellikle de başka bir erkeğin merhamet ve sevgisine ihtiyaç duyuyorum…babam gibi. Bunun eksikliğini duyuyorum. Küçük bir çocuk gibi sevilmek istiyorum ama tam tersi olarak karşıma çıkan her erkek cinsel amaçlı olarak yaklaşıyor. Hatta bunu ilk günden söylüyorlar.

2-Sebebini bilmediğim bir acı çekiyorum. Kendimle baş başa kalınca başlıyor. Göğüs kafesimin ortası boyunca bir acı hissediyorum. Sanki oram yanıyor gibi oluyor. Bu durum ergenliğimde daha yoğundu..sanki göğüs kafesimin ortası yarılmış gibi hissediyorum.

3-Özgüven Eksikliği: 100 kilodan 70 kiloya inmemle özgüvenim biraz arttı ama yine de hala var.

4-Bir yere sığamama , hiçbir yere ait hissetmeme duygum var.

E8

Konu başlıklarını yazdıktan sonra kendisine doğum şekli, süresi ve 0-3 yaş arasıyla alakalı birkaç soru daha sorarak seansı başlattım.

Seansın başında iken, eklenti belirtileri algıladığı için seansa yine eklenti temizliği şeklinde başladık.

 

v6

1.EKLENTİ:

3,5 Sene önce evlendiği yıl çektiği bir eklenti grubuydu. Evlendiklerinin ilk haftasında eşinin herkesin içinde kendisine bağırıp küfrettiği bir gün öfkeyle çektiği 3 adet gezinen enerjiydi.

Bu 3 eklentinin etkileri: Baş dönmesi ve dikkatsizlik; hayata karşı isteksizlik; depresyon; yoğun acıkma hissi ve daha çok yemek yemek ( özellikle hamurişi )  ; ağlama hissi; algıların bozulması ve herşeye alınmak; herşeyi olduğundan büyütmek ve üstesinden gelemeyeceğini düşünmek; aşağılanma ve sevilmediğini hissetme; ailesinden uzaklaşma isteği; iyi şeyleri haketmiyorum düşüncesi

Bu bölümde eski eşine öfkesine baktık ve boşandıklarını söylediği için bu ilişkiyi tamamlama çalışması yaptık.

v72.EKLENTİ:

Eski eşi tarafından evlilikleri boyunca kendisine gönderilen 8 tane lanet enerjisi algıladı. Eşinin, sayısını hatırlamadığı kadar çok olarak yüzüne karşı ettiği sayısı beddua anlarında öfkeyle 4 adet eklenti çekmişti. Eski eşle ilişki tamamlama çalışması yapıp öfkesine çalıştıktan sonra bu eklentilerin ortaya çıkması anlamlıydı.

Bu 4 Eklentinin Etkileri: Bilinç bulanıklığı; baş ağrısı; devamlı üzüntü; kendine güvensizlik; devamlı olarak fiziksel bir ağrı ve vücutta ağırlık hissi; 2 yıldır yoğun olarak sağ kürek kemiğinde hissettiği ağrılar; ” ben yapamam düşüncesi ”

Bu eklentileri topluca gönderdik.

v83.EKLENTİ:

Evliliği boyunca, eşinden kendisine özellikle ona öfkeliyken yaşadığı cinsellik anlarında geçen 2 adet eklenti algıladı.

Bu 2 Eklentinin Etkileri: Karında şişkinlik, ağrı ve yanma ; hazımsızlık; zaman zaman mide bulantısı ve baş ağrısı; genizde ve kulaklarda kaşıntı hissi; burunda tıkanıklık ve nefes alma zorluğu; faranjitinin artması ve boğazının yanması

Bu eklentileri de gönderdikten sonra seansı sonlandırdık.

 

12

1.GÜN:

” Dünkü seansın üzerinden nerdeyse 15 saat geçti ilk ve ikinci seantan sonra bu üçüncü seansımızdı ve gene eklenti temizliği üzerine çalışıp şikayetlerimin nerden kaynaklandığının temeline indik, dünden beri rahat nefes alabiliyorum karnımdaki ağrı nerdeyse geçti nereye gitsem duyduğum huzursuzluk yerini sükunete bıraktı ve kendimi hiç olmadığım kadar dingin kendimle kavgam bitmiş hissediyorum ve inanıyorum ki bu kalıcı bir durum. Aynada Yüzüme baktığımda içim huzurla doluyor ve bu son zamanlarda ilk defa yaşadığım bir durum, seans sonrasında da söyledim burnumdaki tıkanıklık açıldı, hala burnumdan rahatlıkla nefes alabiliyorum aşırı kaygılarım korkularım sebepsiz huzursuzluklarım bitti ve ilk defa huzurlu bir uyku uyudum, sabah kalktım İstanbul’da kaldığım yakınımın evini toparladım temizliğini yaptım duş aldım ve kendimi sevdiğimi hissettim. Enerjimde artış oldu ve yüklerimden tamamen kurtulduğumu huzura kavuştuğumu hissediyorum, size çok ama çok teşekkür ederim. ”

 

Ş11

NOTLAR:

1-Uzak bir şehirden geldiği için 3. ve 4. seansı bir gün arayla yapmaya karar vermiştik. Bu seanstan bir gün sonra tekrar seans yaptığımız için, diğer geri-bildirimleri bir sonraki bölümün sonunda topluca yazacağım.

2-Bu seansta biten evliliği üzerine çalıştık ve o dönemde topladığı eklentileri gönderdik. Seansın sonunda kendime aldığım özel notlarda ana karnı seansı ile devam etmem gerektiğini yazmışım. Aslında niyetim 3. seansta bu konuya girmekti fakat Zuhal Hn’dan her defasıbda yüksek sayıda eklenti çıktığı için seansın başında gördüğümüz belirtiler üzerine yine eklentiyle başlamak durumunda kaldık.

3-* : Zaten evliliğinde mutsuz olduğunu biliyordum ama o konuya henüz gelememiştik. Yalnız kalmayı pek sevmediği halde bu kadar kararlılıkla evliliğini sonlandırmış olarak bu seansa gelmiş olmasını beklemiyordum. Burada asıl dikkatimi çeken nokta; hatırlarsanız ilk seanstan sonraki geri-bildirimlerinde hala ara ara Selim’i düşündüğünü ve bundan rahatsız olduğunu söylemişti. Bu seansın başında ise, boşandığı andan itibaren Selim’in bir daha hiç aklına gelmediğini bildirmişti.

Burayla ilgili şu anki yorumum: Mevcut ilişkinizde çok mutsuz olduğunuz zaman, geçmişte yarım kalmış ve tamamlanmamış bir ilişkiyi hatırlayıp kendimize o anki mutsuzluğumuzdan bir kaçış alanı yaratmaya çalışabiliriz. O eski ilişkimizde herşey çok güzeldi, çok mutluyduk gibi bir fantaziye girebiliriz. Bu da bir çeşit bağımlılık gibi…içim sıkıldığında çıkıp bir sigara içmekle, mutsuz olduğumda kendime kısa süreli de olsa mutlu olacağım bir fantazi yaratmamın altında aslında bir nevi benzerlik var.

4-Belki birçok kişi bu tanımlamayı yanlış algılamış olabilir. ” Bir ilişkiyi tamamlamak ” demek, o insanla bir daha hiç karşılaşmayacağız veya yollarımız bir daha hiç kesişmeyecek demek değildir. Sadece, o kişiyle sayfayı doğru kapatmak amacıyla yaptığımız bir çalışmadır.

 

( Devam edecek…)

 

Sevgilerimle;

Eylül Erdoğan

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s